top of page
Zoeken

De reis naar jullie huwelijk

Bijgewerkt op: 12 jan.

De vrolijke sfeer. De glanzende ogen wanneer verteld wordt over hun plannen. De glimp naar elkaar wanneer de knoop doorgehakt is.

Eens de deur toe, nog een beetje extra magic: die bevestigende blik naar elkaar toe, handen die elkaar zoeken, een knuffel, glundering. Pure liefde.Herlinde + Fries

fotografie Warre Dries PhotograpyDe voorbije zomer zeiden velen ‘ja’ tegen elkaar. JA voor een leven samen.


Als goudsmid mocht ik opnieuw deel uitmaken van heel wat huwelijken. Een goed gevoel, wetende dat heel wat koppels genieten van elkaar, met ringen van Atelier VogelVrij rond hun vinger.


Ook de fotografen hebben een druk trouwseizoen achter de rug. Koppels ontvangen foto’s van hun memorabele dag, vol liefde. Deze komen nu en dan mijn mailbox binnen.

Zalig is dat, om een glimp op te vangen van de mooiste dag van de mensen die hier enkele maanden geleden nog in mijn atelier zaten te dromen.


Ondertussen ga ik verder: weer nieuwe mensen maken nieuwe trouwplannen. Elk koppel op zijn unieke manier. Onverwachte knievallen, de langverwachte vraag die eindelijk wordt gesteld, zwetende handen bij het kiezen van een verlovingsring, samen de verlovingsring komen kiezen, … Ieder op zijn manier. Hoe het ook is, sowieso magisch voor jullie.


En dan de trouwringen!

Warme vibes vullen mijn werkruimte als mensen over hun dag vertellen, hun droomhuwelijk.

Of ze het nu groots zien of klein, het plannen van hun dag is een avontuur op zich. Fijn dat ik hier een deeltje van mag uitmaken. Meer nog, I love it.Sta jij aan het begin van die mooie reis die het plannen van je huwelijk is? Dan help ik je graag een handje bij het plannen van je trouwdag.
Naar mijn gevoel, het belangrijkste: maak er JULLIE dag van.

Plan op voorhand, ontzorg jezelf waar nodig, adem en GENIET.

fotografie - Anne De Geyter

make-up en haar - make up Katrijn

kledij haar - Mmoi Costumemade

locatie - Prullenbos


Trouwen doe je niet alleen, dus heb ik eens opgelijst waar je allemaal aan kan denken.


De essentials


De locatie is vaak het eerste waar je aan denkt als je een huwelijk organiseert. Logisch, want veel trouwlocaties zijn ruim een jaar van tevoren volgeboekt. Of je nu in een klassieke trouwzaal viert, of kiest voor een feesttent ergens te velde … check op tijd of je plan haalbaar is en jullie droomlocatie beschikbaar is.


Op een feest hoort natuurlijk eten. En liefst veel.

Catering en zaalbediening gaan vaak hand in hand, en ontzorgen jullie op jullie dag.fotografie - Faye De Coen - LoveRocksWorkshop

modellen - amelieveroug en kennethslabbaert

kledij - mmoi.costumemade - labaeretailors

make-up & haar - laurenbracke

locatie - landhuistervelt
Ook essentieel: geen feest zonder gasten! Wie heb je er graag bij op jullie dag?

Maak je zelf je uitnodiging of vertrouw je deze bijzondere taak aan een grafisch ontwerper toe?


Ook de huwelijksceremonie hoort op de lijst met essentials. Kiezen jullie voor een hyperpersoonlijke ceremonie of houden jullie het op de noodzakelijke formaliteiten? Jullie beslissen zelf hoe jullie huwelijk eruit ziet.

Veel trouwers kiezen ervoor om het geheel spontaan te laten verlopen en dierbaren speeches te laten houden of hun zangkunsten boven te halen. Wat ook kan: iemand uit hun vriendenkring de ceremonie te laten leiden. Je kan natuurlijk ook kiezen voor een professionele ceremoniespreker.De mooimakers


Het moet de mooiste dag van je leven worden, dus dan wil je het ook vooral mooi hé. Heel wat professionele mooimakers zetten hun beste beentje voor om je trouwdag helemaal in jullie stijl te gieten.


In je trouwkledij wil je natuurlijk stralen. Ga je voor een trouwkleed of kostuum? Ga je voor een bestaand ontwerp, of laat je het helemaal custom made uitwerken? Dit kies je meestal niet in één shopnamiddag, dus begin op tijd. Bovendien is het mogelijk dat er nog wat retouches dienen te gebeuren, zodat je kledij helemaal naar wens is.
foto - Anne De Geyter

make-up en haar - Make Up Katrijn

kledij - MmoiCostumemadeDe kleren maken de man/vrouw, maar de finishing touch op je trouwdag wordt toch gelegd door je kapsel en make-up. Subtiel maar subliem veranderen kappers en make-up artists elke bruid in een natuurlijk pareltje.


Say it with flowers! Niet alleen jijzelf, maar ook de feestzaal mag er natuurlijk mooi uit zien. Bloemen fleuren je dag op: als decoratie, op tafel, maar ook het bruidsboeket dat je aan het eind van je feest doelbewust richting die ene single vriendin werpt.

Zoek een bloemist/florist naar jullie stijl. Hou het bij de basics of go all the way.
fotografie - Anne De Geyter

florist - HelloHoney

locatie - Prullenbos


En omdat mooi niet altijd visueel hoeft te zijn: heb je al aan een dj gedacht? Beluister zeker eens wat sets of kies voor een dj die je al eens eerder bezig hoorde. Zo weet je of jullie muziekkeuze overeenkomt.

Wees niet te verlegen om je eisen te stellen. Wel of niet de Macarena of de Connémara, dat is echt wel iets waar het trouwkoppel inspraak in heeft.

fotografie Anne De Geyter

food - taartwerk

grafisch werk - Made In Meadow

florist - HelloHoney


De blijvers


Hoewel je je trouwdag maar één keer beleeft, zorgen tastbare herinneringen ervoor dat je de rest van je leven aan deze mooie dag kan terugdenken. Of erover kan vertellen aan je kinderen of kleinkinderen.


Foto’s zijn natuurlijk onmisbaar op een huwelijk. Of je het nu vraagt aan een goede vriend(in) of dat je een professionele fotograaf onder de arm neemt, zorg ervoor dat je naast je trouwalbum ook digitale foto’s hebt.


Naast foto is video ook steeds populairder als tastbare herinnering aan een huwelijk. Dus misschien kan een videograaf jullie mooie dag op beeld vastleggen?fotografie Anne De Geyter

kledij haar - Mmoi Costumemade


En dan zijn er natuurlijk de trouwringen. Je draagt ze de rest van je leven met je mee.

Hou je van de stijl van Atelier VogelVrij? Ik neem graag de tijd om met jullie de ringen te kiezen die symbool staan voor jullie liefde. Welgekomen!

Handwerk vraagt tijd, mooie dingen vragen tijd, dus leg jullie afspraak tijdig vast.De details


Wil je écht zorgeloos kunnen genieten van jullie dag? Dan heb ik nog enkele kleine tips die een wereld van verschil kunnen maken: zorg dat deze minder charmante spullen steeds op je feest aanwezig zijn:

  • Compeed – de kans is groot dat je schoenen toch nog niet genoeg ingelopen blijken

  • Sluitspelden – je weet nooit waarvoor je deze wonderlijke uitvinding kunt gebruiken

  • Deo – is het niet voor jezelf, dan misschien wel voor tante Doris of nonkel Frans.

  • Muntjes – om dezelfde reden als de deo.


Bedank me later!De ontzorgersEen hele boterham, is het niet, zo’n huwelijk organiseren? Sommigen vinden het fantastisch om zich hier helemaal zelf op te storten, maar anderen huiveren al bij het idee alleen. Vind je er helemaal niets aan om dat allemaal zelf te doen? Dan laat je je gewoon bijstaan door een weddingplanner.

Heb je een vraag of een probleem? Wil je een specialleke? Je weddingplanner lost het voor je op!
fotografie - Anne De Geyter

make up & hair - Lauren Bracke

kledij - Mmoi Costumemade

totaalconcept - Greenmade Weddings

locatie - Prullenbos
Vinden jullie je het moeilijk om een geschikte leverancier te vinden?

Misschien vind je inspiratie bij de mensen die mijn andere klanten hebben ingeschakeld.

Want die klanten hebben alvast dezelfde smaak van ringen, dus misschien vormen jullie ook op andere vlakken een match?

Hier alvast wat mooi beeldmateriaal van mooie mensen, geholpen door mooie leveranciers.

GENIET van JULLIE dag!


46 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page