top of page

ALGEMENE VOORWAARDEN

AANKOOP

 

De juwelen van Atelier VogelVrij worden gemaakt uit 18kt goud of 925 sterling zilver. De juwelen zijn van hoge kwaliteit. 

 

De verkoopsovereenkomst start vanaf dat de klant z’n akkoord geeft tot uitwerken van het juweel. Dit gebeurt via e-mail, via mondelinge afspraak met Betty Delanghe in het atelier, of via een aankoop in de webshop.  

 

Afgesproken prijzen zijn in euro, inclusief 21% BTW en exclusief verzendingskosten. 

 

De juwelen van Atelier VogelVrij zijn handgemaakt. Dit heeft tot gevolg dat geen enkel juweel identiek is, en dat er kleine verschillen kunnen zitten inzake afwerking en afmetingen. 

 

Er wordt, wat betreft het fotomateriaal op de website/sociale media, getracht de kleuren van juwelen zo realistisch mogelijk weer te geven op de website of sociale media. Doch is dit sterk afhankelijk van lichtinval, weerkaatsing, … én de lichtsterkte op het scherm van de klant. Daardoor is het mogelijk dat de kleuren in realiteit licht anders zijn dat de klant zich voorstelt. 

In het atelier krijgt de klant de kleuren van de edelmetalen te zien. Via de webshop kan dit niet. 

 

Betty Delanghe en de klant komen samen tot een totstandkoming van de opdracht. Dit gebeurt in overleg. Overleg gebeurt via e-mail of via mondelinge afspraak met Betty Delanghe in het atelier. 

 

Betty Delanghe aanvaardt slechts de opdrachten waarvoor zij de kwalificaties en materialen bezit. Betty Delanghe kan een opdracht voor maatwerk weigeren.

HERSTELLINGEN

 

Enkel herstellingen op eigen ontwerpen worden uitgevoerd. 

 

GARANTIE

 

Juwelen van Atelier VogelVrij zijn van hoge kwaliteit, en zijn met de grootste zorg afgewerkt. 

 

Elk juweel is echter onderhevig aan gebruik. 

 

Als er toch iets mis gaat en u kunt aantonen dat het buiten uw schuld om gebeurd is, dan heeft u een garantie van één maand na ontvangst. Reparaties zijn in dit geval kosteloos (als u alle onderdelen bijgehouden heeft). Eventuele verzendingskosten zijn voor rekening van de koper. 

 

Herstellingen na de periode van 1 maand na de aankoop, worden in rekening gebracht. Prijsberekeningen voor een herstelling worden eerst doorgegeven vooraleer de herstelling wordt uitgevoerd. 

 

Er is geen garantie op het verkleuren van metalen onderdelen. Deze verkleuring is onvermijdelijk en hangt af van de zuurtegraad van uw huid.

Dit komt zelden voor bij 18kt goud, doch meer bij 925 sterling zilver. 

 

Voordat u juwelen ter reparatie terugstuurt, neemt u contact op via betty@vogelvrij.be

 

ANNULATIE/RETOUR

 

Voor online aankopen (= aankopen via de webshop) geldt voor de klant een herroepingsrecht van 14 kalenderdagen. De klant heeft 14 kalenderdagen de tijd om zich te bedenken en het juweel terug te sturen. Een voorwaarde hiervoor dat het juweel ongedragen is, geen beschadiging heeft. 

De klant dient Betty Delanghe schriftelijk op de hoogte te brengen binnen de 7 dagen na ontvangst. Het juweel moet binnen de 14 kalenderdagen terug in het bezit zijn van de verkoper. 

De klant dient het item terug te sturen, verzending op eigen risico. De verzending dient door de klant zelf bekostigd te worden. 

Indien de juwelen schade oplopen door de verzending, of als de zending verloren gaat, kan de klant niet rekenen op compensatie. 

 

Bij maatwerk (= alle aangekochte items buiten de webshop) kan er geen retour plaatsvinden. Alle juwelen worden op vraag/maat gemaakt, en zijn zo gepersonaliseerd. 

Eens de opdracht tot uitvoeren is gegeven, en Betty Delanghe gestart is met het vervaardigen van het gewenste juwelen, is annuleren van de bestelling niet meer mogelijk. 

Het annuleren of retouren of omruilen van maatwerk is niet mogelijk. 

 

VERZENDING 

 

Aankopen vanuit de webshop worden enkel verstuurd naar adressen in België en Nederland. 

De verzending is gratis. 

 

Verzending binnen België wordt verstuurd via een verzekerde verzending. De aanwezigheid van de klant is vereist om het pakket te ontvangen. 

Verzending naar Nederland wordt aangetekende verstuurd. In dit geval is er geen verzekerde verzending. Vanaf het moment van verzending is Betty Delanghe van Atelier VogelVrij niet langer verantwoordelijk voor verlies of schade door het verzendbedrijf. Het risico hiervoor ligt bij de klant. 


 

PRODUCTIETIJD

 

aankopen via de webshop 

Bij elk online te koop item staat de productietijd vermeld. 

Wanneer we er niet in slagen het item binnen die tijd ter verzending aan te bieden, wordt de klant op de hoogte gebracht. In dit geval heeft de klant het recht de bestelling te annuleren. 

 

bestellingen na afspraak in het atelier 

Aangezien elk ontwerp in eigen atelier handgemaakt wordt uitgewerkt, is de levertijd sterk afhankelijk van de drukte van het moment. Voor de realisatie van besproken ontwerpen mag je, vanaf het moment dat het ontwerp op punt staat, 8 tot 16 weken rekenen, vooraleer je wordt uitgenodigd om jouw juweel te komen ophalen. 

WAARDEBON

Inruiling van de waardebon gebeurt in het atelier in Landegem. 

Een waardebon kan niet ingewisseld worden voor cash, ook niet gedeeltelijk. 

Wanneer de waarde van de aankoop lager is dan de aankoop van de waardebon, wordt geen cash teruggegeven. Er kan een nieuwe waardebon worden gegeven voor het restbedrag. 

Een waardebon is voor onbepaalde tijd geldig. 

PRIVACY

 

​Uw persoonlijke gegevens worden gebruikt ten behoeve van de afhandeling van de bestelling en eventuele e-mailmarketing. Uw gegevens worden niet aan derden doorgegeven.


 

Door het plaatsen van een bestelling (via de webshop, via mail of ter plekke in het atelier) geeft de klant zijn akkoord voor deze voorwaarden. Ten allen tijde behoudt Betty Delanghe het recht de voorwaarden te veranderen en heeft de klant de verantwoordelijkheid deze op te volgen. 

Vragen of opmerkingen: betty@vogelvrij.be


 

Deze verkoopsvoorwaarden werden bepaald door: 

Betty Delanghe

Atelier Vogelvrij 

Landegem (België) 

BTW en ondernemingsnummer BE 0546917177

E-mail: betty@vogelvrij.be

bottom of page